Ervarings-verhaal Remco.

Remco van der Wees (49) is Senior Adviseur Informatiemanagement bij Thorbecke. Hij begon 3,5 jaar geleden en heeft in die tijd veel verschillende opdrachten uitgevoerd. Naast projecten en adviesklussen op onderwerpen als datagedreven werken, datastrategie en procesmanagement, houdt hij zich als interim manager bezig met de ontwikkeling van teams op het gebied van informatiemanagement. Remco: “Mijn baan is heel divers en uitdagend.” 

Ervaringsverhaal Remco.

Remco van der Wees (49) is Senior Adviseur Informatiemanagement bij Thorbecke. Hij begon 3,5 jaar geleden en heeft in die tijd veel verschillende opdrachten uitgevoerd. Naast projecten en adviesklussen op onderwerpen als datagedreven werken, datastrategie en procesmanagement, houdt hij zich als interim manager bezig met de ontwikkeling van teams op het gebied van informatiemanagement. Remco: “Mijn baan is heel divers en uitdagend.” 

Remco begon zijn carrière net voor het millennium. “Nu zijn we 25 jaar verder en ben ik heel breed inzetbaar”, vertelt hij. “Dat betekent dat ik bij Thorbecke uiteenlopende opdrachten mag doen, voornamelijk op het gebied van informatiemanagement. Mijn focus ligt daarin bij datagedreven werken, datamanagement en procesmanagement.” 

Doorgroeien bij Thorbecke

Remco heeft onder andere ervaring als projectmanager en adviseur. Voor zijn start bij Thorbecke werkte hij zeven jaar als informatiemanager bij een gemeente. “Hier heb ik een aantal grote, mooie projecten mogen doen, waaronder het samenvoegen van de informatievoorziening van twee gemeenten die gingen fuseren”, vertelt Remco. “Daarna was ik verantwoordelijk voor het opzetten van het programma voor datagedreven werken. Uiteindelijk wilde ik doorgroeien, maar dat was binnen die organisatie op dat moment niet mogelijk.” 

Uiteenlopende & uitdagende opdrachten

Werken bij Thorbecke was voor Remco daarom een logische stap in zijn carrière. Hier ging hij aan de slag als Senior Adviseur Informatiemanagement. “Het mooie is dat je iedere keer opdrachten doet bij nieuwe klanten en uiteenlopende organisaties. Daar leer je ontzettend veel van”, vertelt hij. “De ene keer bij een kleinere gemeente, dan weer bij een grote, met steeds nieuwe mensen die allemaal op hun eigen manier werken.” Remco beslist zelf mee over zijn opdrachten: “Samen met mijn manager kijken we naar welke volgende opdracht interessant is voor mij: wat kan ik leren en wat is de uitdaging? Dankzij mijn brede inzetbaarheid heb ik de luxe dat ik best wat te kiezen heb.” 

Een team laten groeien

Remco zit nu anderhalf jaar op opdracht voor de gemeente Urk. Dit is zijn grootste opdracht tot nu toe, als teamleider ging hij aan de slag met de ontwikkelopdracht van Team Informatie. “Dit team is een samenvoeging van twee teams en heb ik het afgelopen anderhalf jaar mogen vormgeven”, legt Remco uit. “Nu werkt het team gestructureerd; de interne samenwerking en communicatie is enorm verbeterd, de werkzaamheden verlopen soepeler en het is duidelijk wie welke rol heeft. Als je kijkt naar waar we een jaar geleden stonden, dan herken je dat team niet terug!” 

 

Goede naam en uitgebreide mogelijkheden

“Thorbecke heeft een goede naam in de markt en veel connecties; dat was voor mij een van de redenen om hier te komen werken. Dit helpt namelijk in het vinden van leuke en uitdagende opdrachten”, vertelt Remco. “Daarnaast krijg ik binnen deze organisatie de mogelijkheid om mee te denken over onze dienstverlening op nieuwe onderwerpen, zoals datagedreven werken.” 

Ontwikkelen als team

“Wat ik leuk vind is dat er ook ruimte is om samen met collega’s te kijken naar hoe we ons als team kunnen ontwikkelen en efficiënter kunnen gaan werken”, vertelt Remco. Zo heeft hij met collega’s het ‘Wiel van Informatiemanagement’ ontwikkeld, dat collega’s ondersteunt bij opdrachten. “We kunnen meedenken over hoe we ons team willen vormgeven en hoe we ons verder kunnen professionaliseren”, vertelt Remco, die het afgelopen jaar samen met een aantal senior-collega’s een training op projectmanagementgebied heeft gevolgd: “Zo kunnen we kijken naar hoe we als Thorbecke onze manier van projecten uitvoeren kunnen professionaliseren.” 

 

Thorbecke als thuisbasis

Bij Thorbecke heeft Remco daarnaast alle ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen. “Ik maak deel uit van een heel gezellig, klein team vol leuke mensen”, vertelt hij. “Het is familiair en dankzij de korte lijntjes met je collega’s kun je elkaar goed ondersteunen.” Als hij het vergelijkt met andere detacheerders waar hij voor heeft gewerkt merkt Remco bij Thorbecke een persoonlijke benadering: “Hier is ruimte om te kijken naar welke klussen voor mij interessant zijn en niet alleen naar projecten die interessant zijn voor de omzet.” 

Enthousiast over de functie van adviseur datamanagement én over Thorbecke?

Bel of app voor meer informatie met Jeannette Eysink (corporate recruiter) op 06-58 83 75 48