Ervarings-verhaal Noor.

Noor Jonker (38) begon in 2022 als jurist bij Thorbecke. In korte tijd groeide ze door tot Senior Jurist Planschade/ Nadeelcompensatie, een functie die ze met veel plezier vervult. Noor: “Ik kwam terecht in een warme organisatie met oog voor groei op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak, die combinatie sprak me aan.”

Ervaringsverhaal Noor.

Noor Jonker (38) begon in 2022 als jurist bij Thorbecke. In korte tijd groeide ze door tot Senior Jurist Planschade/ Nadeelcompensatie, een functie die ze met veel plezier vervult. Noor: “Ik kwam terecht in een warme organisatie met oog voor groei op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak, die combinatie sprak me aan.”

Na haar studie HBO Rechten rondde Noor de master Rechtsgeleerdheid met accent op het Omgevingsrecht af. Vervolgens ging ze als jurist aan het werk bij diverse organisaties om te kijken wat bij haar paste.  Noor trouwde met haar man en werd moeder van een tweeling: “Mijn dochters hebben een spierziekte, waardoor ik een lange tijd uit de arbeidsmarkt ben geweest. Toen ik de mogelijkheid kreeg om weer te gaan werken ben ik gestart als jurist planschade, dat vond ik heerlijk. Mensen merken niet aan me dat ik lange tijd niet heb gewerkt en dat vind ik een mooi compliment.”

Start bij Thorbecke

Noor werkte als planschadejurist bij een concurrerend bedrijf toen Thorbecke bij haar aanklopte met baanmogelijkheden. “Het bedrijf waar ik werkte werd overgenomen door een softwarebedrijf waardoor er nagenoeg geen aandacht meer uitging naar planschade/nadeelcompensatie en het team enkel nog bestond uit mijzelf. Voor mij kwam Thorbecke dus op een goed moment”, vertelt Noor. “Toen duidelijk werd dat ik in een team terecht zou komen met mensen met jarenlange ervaring was dat erg fijn. Want daar had ik op dat moment echt behoefte aan.” Thorbecke voelde voor haar direct goed: “Ik mocht vrij snel zelfstandig aan de slag, ik kreeg veel vertrouwen vanuit Thorbecke.” 

Thuiswerken en flexibiliteit

Noor woont in Arnhem, maar de afstand naar Zwolle is voor haar geen probleem. “In het begin was ik daar wel bang voor, want mijn vorige baan was dichter bij huis”, aldus Noor. “Gelukkig kan ik bij Thorbecke ook veel thuiswerken en krijg ik de flexibiliteit om mijn eigen tijd in te delen. Dat is voor mij als moeder ideaal, want ik kan ook af en toe ’s avonds werken.” 

Afwisselend werk

Noor werkt vanuit Thorbecke als onafhankelijke adviseur voor gemeenten, provincies en het Rijk. Als jurist stelt ze adviezen op over nadeelcompensatie voor bedrijven die bijvoorbeeld inkomensschade hebben geleden door een wegafsluiting waardoor hun pand minder goed bereikbaar was. Hiervoor leidt ze hoorzittingen, bezoekt ze de locaties en overlegt ze met accountants. Daarnaast gaat ze als planschadejurist aan de slag met aanvragen van inwoners die stellen dat zij schade lijden door een planologische ontwikkeling: “Er wordt bijvoorbeeld een school tegenover hun huis gebouwd, terwijl zij eerst vrij uitzicht hadden. Hun huis is daarom in waarde gedaald.” Ook hiervoor begint ze met een hoorzitting en bezoekt ze de locatie. “Ik kom echt op de gekste plekken”, vertelt Noor. “Vervolgens stel ik in samenwerking met de taxateur een advies op. Hoewel ik veel zelfstandig werk, vind ik het leuk dat ik ook af en toe samen kan werken met collega’s.”

 

Haar werk is heel afwisselend en ze ontmoet voortdurend nieuwe mensen. “Mijn opdrachten gaan alle kanten op. Bij sommige zaken vind ik het echt erg voor de persoon, maar je moet onafhankelijk blijven en kan natuurlijk niet buiten de kaders van de wet en jurisprudentie gaan”, aldus Noor. “De uitslag valt soms tegen, maar als iemand desondanks begrijpt dat ik mijn werk doe en dat het niet persoonlijk is, dan geeft dat voldoening. Boze reacties komen echter ook geregeld voor. Juist de combinatie van verschillende zaken en diverse houdingen maakt het voor mij interessant.”

Werkervaring delen met anderen

Noor werkt als Senior Jurist bij Thorbecke. Die titel kreeg ze binnen Thorbecke al na een jaar. “Als je je werk goed doet, initiatief toont en kansen grijpt, dan kun je in sneltreinvaart doorgroeien”, vertelt Noor. Als senior deelt ze regelmatig haar expertise met collega’s door ze op te leiden. Zo begeleidt ze momenteel een ervaren collega jurist Ruimtelijke Ordening die mee wil kijken bij planschade en nadeelcompensatie. “Zij gaat binnenkort mee met hoorzittingen en vervolgens zelfstandig adviezen schrijven. Ik kijk het werk dan na. Die begeleidersrol vind ik erg leuk”, legt ze uit. “Het is ook mooi om te zien dat de gelegenheid er is om ergens anders mee te kijken. Als ik planschade en nadeelcompensatie ooit zat ben en wel gedetacheerd wil gaan werken, dan kan ik dat aankaarten en is er ruimte voor.” 

Warme organisatie

“Ik voelde me bij Thorbecke meteen thuis, dat was een goed teken”, vertelt Noor. “Het voelt niet als een grote organisatie en er is veel ruimte voor jou om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.” De deskundigheid van haar collega’s is voor Noor een mooie bijkomstigheid: “Je kunt veel leren van elkaar en niemand is te beroerd om je te helpen. Daarbij is het ook gezellig, want na een week hard werken genieten we samen van de vrijdagmiddagborrel of combineren we de kennissessies die we als bedrijf  hebben met lekker eten of een pubquiz of foute bingo. Dat dat soort dingen ook worden georganiseerd maakt het gezellig en dat is ook nodig om je werk leuk te houden.”

Enthousiast over de functie van jurist én over Thorbecke?

Bel of app voor meer informatie met Jeannette Eysink (corporate recruiter) op 06-58 83 75 48