Ervaringsverhaal Handè. |
Handè Coban (28) begon drie jaar geleden, direct na haar studie rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, als jurist bij Thorbecke. Met een interesse in bestuursrecht kon ze bij Thorbecke direct aan de slag met projecten als planschade, risicoanalyses en APV vergunningsverlening. “Toen ik voor het eerst bij Thorbecke kwam voelde ik me meteen thuis en dat is nooit veranderd.” |
In de periode dat alles op slot zat wegens de coronapandemie besloot Handè haar baanmogelijkheden te verkennen. Al snel vond ze een vacature bij Thorbecke, en na een online sollicitatiegesprek was het tijd om persoonlijk kennis te maken in Zwolle. “Het eerste contact vond ik al fijn en plezierig en op kantoor voelde ik me gelijk op mijn plek”, vertelt Handè. “De werkvloer voelt voor mij echt als een tweede thuis. Dat is echt een voordeel van Thorbecke; het is kleinschalig en voelt vertrouwd.”
Al snel na haar start kwam ze terecht bij het project De Drentse Monden. Omwonenden van een nieuw windpark konden planschadevergoeding aanvragen bij de gemeente. Die aanvragen werden vervolgens door professionals van Thorbecke beoordeeld. “De gemeente verwachtte zo’n twee- à driehonderd aanvragen, dat werden er duizend. Dat is in planschadewereld echt ongekend groot”, vertelt Handè. “Vanuit Thorbecke stellen we voor al deze aanvragen een planschadedossier op en brengen advies uit aan de minister of er wel of geen tegemoetkoming moet worden uitgekeerd. Als een inwoner daartegen in bezwaar- of beroep gaat handelen we dat ook af. Ik beheer het volledige traject van A tot Z.”
Hoewel Handè al drie jaar bezig is met dit project, verveelt ze zich niet. “Ik wissel mijn werkzaamheden af. Tussendoor houd ik me ook bezig met reguliere planschadezaken en risicoanalyses en ik heb een tijdje gedetacheerd gezeten bij gemeente Hoogeveen waar ik me bezig hield met APV-vergunningverlening”, somt ze op. “Bij Thorbecke is veel ruimte voor afwisseling, wat ik erg fijn vind. Als je aangeeft dat je wat anders wil doen, of een nieuw terrein wil verkennen, dan krijg je die kansen ook.”
Als jurist is het voor Handè belangrijk dat ze op de hoogte is van de jurisprudentie en actuele ontwikkelingen die invloed hebben op haar vakgebied: “Een groot thema is de Omgevingswet die per 1 januari is ingegaan. Dat speelt enorm onder juristen.” Vanuit Thorbecke krijgt ze ruimte om naast met haar opdracht, ook bezig te zijn met actuele ontwikkelingen in haar vakgebied. “We hebben ons bij Thorbecke enorm verdiept in de Omgevingswet, door erover te sparren en het helemaal uit te pluizen. Want er staan een aantal dingen in, die in de praktijk heel ingewikkeld kunnen worden, loopholes”, aldus Handè. “Dan gaan we erover sparren en het helemaal uitpluizen. Daarnaast hebben de juristen één keer per maand een actualiteitensessie. “
Dan bespreken we de relevante jurisprudentie van die maand of dingen waar je tegenaan bent gelopen in je eigen stukken”, vertelt Handè. “Dat doen we klassikaal met elkaar, zo houd je elkaar scherp. Dat is erg zinvol.”
Dat je gedetacheerd voor verschillende opdrachtgevers kunt werken biedt veel mogelijkheden, ook voor mensen die aan het begin van hun loopbaan staan. Handè begon na haar opleiding bij Thorbecke en raadt anderen aan om het ook te overwegen. “Je kunt echt alle kanten op. Als je planschade bijvoorbeeld niet leuk vindt, kun je gedetacheerd aan de slag met handhaving of APV-vergunningverleningen”, legt ze uit. “Er wordt echt naar je geluisterd. Je krijgt bij Thorbecke kansen die je nodig hebt aan de start van je carrière.”
Bel of app voor meer informatie met Jeannette Eysink (corporate recruiter) op 06-58 83 75 48