3D inhoudscontrole woningen

Als gemeente is het noodzakelijk dat u kunt instaan voor de kwaliteit van de inhoudsgegevens van de woningen in uw gemeente. Uw directe belang bij nauwkeurige inhoudsbepaling is tweeledig: het aantal WOZ-bezwaarschriften neemt af en het is een belangrijk gegeven wanneer u werkt met  voormeldingen. Het controleren van de inhouden van woningen is echter een arbeidsintensieve en tijdrovende activiteit. Daarom ontwikkelde Thorbecke een innovatieve methode om de inhoudsgegevens van een groot aantal woningen in één keer te controleren met een zeer hoge kwaliteit: de 3D inhoudscontrole woningen.

3D inhoudscontrole

De innovatieve 3D inhoudscontrole van Thorbecke zorgt voor een betrouwbare controle van de inhoud van woningen op basis van de meest actuele luchtfoto’s die uw gemeente beschikbaar heeft. Dit gebeurt met geavanceerde technologie die het mogelijk maakt om uit overlappende stereo luchtfoto's een puntenwolk te genereren (Dense Matching). Met de 3D inhoudscontrole wordt in één keer van alle (niet-gestapelde) woningen de inhoud berekend. Voor gemeenten die geen actuele luchtfoto’s beschikbaar hebben, kan ook gebruik worden gemaakt van het Actueel Hoogtebestand van Nederland (AHN/AHN3).

De Waarderingskamer is positief over de 3D inhoudscontrole van Thorbecke en concludeert dat ‘deze manier van inmeten hele goede resultaten met zich mee brengt.’


Thorbecke 3D inhoudscontrole: wat zijn de voordelen?

Belangrijke redenen om te kiezen voor de 3D inhoudscontrole van Thorbecke.

  • U voldoet aan de eisen van de Waarderingskamer: woningen die binnen een afwijkingsnorm van 10 procent vallen kunt u voorzien van een Stuf 25 controle record.
  • Het is een goede eerste stap om vanuit betrouwbare inhoudsgegevens over te gaan naar gebruiksoppervlakte
  • Nauwkeurigheid: deze 3D methode levert de hoogst beschikbare nauwkeurigheid
  • Actualiteit: jaarlijks gevlogen fotografie biedt de meest actuele data voor controles
  • Als extra output naast de inhoudscontrole levert deze methode bruikbare terugkoppelingen op voor de WOZ en de BAG
  • Tijd en geld: het resultaat van onze 3D inhoudscontrole levert u gerichte uitvallijsten op, waardoor u veel tijd en geld bespaart op de veldcontroles

Heeft u vragen of wilt u meer weten?

Bel 088-888 3000 of mail naar info@thorbecke.nl. Onze adviseurs komen graag vrijblijvend langs voor een presentatie over de Thorbecke 3D inhoudscontrole.

Opdrachtgever aan het woord

 

 

 

 

 

 

 

Medewerker aan het woord

Arnold Venema

 

Missie van Thorbecke

Door daadkracht én in samenwerking
publieke organisaties verder brengen

 

 
Thorbecke Nieuwsbrief

 

Contact

088-8883000

info@thorbecke.nl